Sanitetsungdom

Dette er en helt ny gruppe som er under oppbygging. Er du interessert, ta gjerne kontakt på post@nfsandnes.org for å få mer informasjon.

Foto: Norsk Folkehjelp

Sanitetsungdom er for deg mellom 13 og 18 år som ønsker å lære mer om friluftsliv, førstehjelp og redningstjeneste.

I Sanitetsungdom lærer du hvordan du skal holde deg trygg på tur, men også hvordan du gir god førstehjelp hvis noen skader seg eller blir syke. I tillegg får du også erfaring med hvordan vi leter etter savnede personer eller evakuerer en skadet person ut fra terrenget.

Er du aktiv i Sanitetsungdom, lærer du alt du trenger å kunne for å bestå prøvene for å bli godkjent førstehjelper eller søk- og redningsmannskap når du blir 18 år. Da kan du bli med på leteaksjoner eller som førstehjelper på ulike arrangementer der du bor.

Hva lærer du?

Sanitetsungdom bruker naturen aktivt, slik at du får god erfaring med å være på tur i marka, på fjellet eller ved sjøen. Du får for eksempel bli med på skiturer på fjellet, overnattinger i telt og på kanoturer. Vi er på tur hele året og du vil lære å kle deg riktig for å trives utendørs – også når det er dårlig vær.

Det skal være både gøy og trygt å være med i Sanitetsungdom, og vi legger vekt på samhold og lagbygging når vi er sammen. Gjennom turer med din lokale gruppe og nasjonale samlinger vil du få muligheten til å bli kjent med ungdommer fra hele landet.

Sanitetsungdom skal komme hjem med ny kunnskap, nye erfaringer og gode naturopplevelser etter å ha vært sammen. Det kan innebære alt fra å grave en trygg snøhule, til å lage mat på primus eller å lære å navigere med kart og kompass.

Tekst hentet fra Norsk Folkehjelp.